czwartek, 28 marca 2013

Przepis na gofry zbożowe

  Pyszny i zdrowy posiłek ze zbożami - źródłem błonniku. Do przepisu można dodać też  ziarnka sezamu, gofry są wtedy jeszcze lepsze.
 Znów zamiast mleka można dać od razu jogurt ze zbożami lub z muesli.

Składniki:
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 150 g masła
  • 100g miodu
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 4 jaja
  • 200g mąki pełnoziarnistej
  • 1/2 opakowania proszku do pieczenia
  • 100 g muesli
  • 150 ml mleka
Ucieramy masło z miodem skórką z cytryny dodajemy cukier waniliowy i sól. Powoli dodajemy po 1 jaju. Dosypujemy mąkę, proszek do pieczenia, muesli i mleko.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz