gofrowe porady

 Jeśli tu zaglądasz - na pewno lubisz gofry.
A czy wiesz że:

Nie należy gotowych gofrów podważać ostrym narzędziem? 
 Dbaj o swoja gofrownicę :)
Po każdym użyciu czyść ją i unikaj zadrapania.

Po co krata? 
Do suszenia gofrów. Położone na talerzu robią się wilgotne od dołu i miękną. Nie należy też układać gofrów jeden na drugim - mogą się skleić

Co jeśli nie zjem wszystkiego?
Wtedy gofry można zamrozić - potem wystarczy wyjąć z zamrażalki i włożyć do tostera :)
 Świetna opcja na zabiegany ranek. :)

Dlaczego ciasto przykleja się do gofrownicy?
 Powodem może być za mała ilość oleju - posmaruj gofrownicę tłuszczem. Drugi powód to słabo rozgrzana gofrownica.
 
Kiedy moje gofry są gotowe?
 Obserwuj gofrownicę - o etapie pieczenia informuje para wydobywająca się z niej. Szybko zauważysz że gdy gofry są gotowe jest jej bardzo mało!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz