Jeśli tu zaglądasz - na pewno lubisz gofry.
A czy wiesz że:
Nie należy gotowych gofrów podważać ostrym narzędziem?
Dbaj o swoja gofrownicę :)
Po każdym użyciu czyść ją i unikaj zadrapania.
Po co krata?
Do suszenia gofrów. Położone na talerzu robią się wilgotne od dołu i miękną. Nie należy też układać gofrów jeden na drugim - mogą się skleić
Co jeśli nie zjem wszystkiego?
Wtedy gofry można zamrozić - potem wystarczy wyjąć z zamrażalki i włożyć do tostera :)
Świetna opcja na zabiegany ranek. :)
Dlaczego ciasto przykleja się do gofrownicy?
Powodem może być za mała ilość oleju - posmaruj gofrownicę tłuszczem. Drugi powód to słabo rozgrzana gofrownica.
Kiedy moje gofry są gotowe?
Obserwuj gofrownicę - o etapie pieczenia informuje para wydobywająca się z niej. Szybko zauważysz że gdy gofry są gotowe jest jej bardzo mało!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz