Śmietanę można też zastąpić dużym kubkiem jogurtu owocowego - będzie to ciekawe urozmaicenie no i jest duże pole do popisu i modyfikowania przepisu :)
Składniki:
- pół szklanki śmietany
- 4 jaja
- 1,5 szklanki mąki
- 1/2 kostki margaryny
- 5 dag cukru
- cukier waniliowy
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- szczypta soli
Miksujemy margarynę z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy po 1 jajku i po łyżce śmietany.
Najbardziej bzdurnie zredagowany przepis, a właściwie olany, jaki widziałam! W gofrach ważny jest tłuszcz, zeby były puszyste, a zastąpienie śmietany jog.owocowym nie wróży sukcesu! Raczej pewna klapa, a zamiast chrupiących gofrów lepiące kluchy. Jak się chce prowadzić bloga, to trzeba mieć do tego trochę serca i chęci - opisanie przepisu w jednym czy dwóch zdaniach nie zachęca czytelnika!
OdpowiedzUsuń